IMAGE

Syyskuisena perjantaina vietin varmasti yhden hauskimmista työpäivistäni ikinä, ja se oli myös yhden romaanin mittaisen matkan päätepiste.

Aloitin kirjoittamaan Vieraita kesällä 2014. Romaanin rinnalla (ja rinnalle) kirjoitin myös työpäiväkirjaa koska tunsin sen helpottavan oman äänen, rytmin ja maailman hahmottamista ja myös siihen uskomista.

Romaanin loppusuoralla toukokuussa 2016 huomasin työpäiväkirjan olevan eräänlainen kokonaisuus myös. Se ei ollutkaan hajanaisia ajatuksia sieltä täältä vaan yllättävän selkeä matka alusta loppuun.

Päätin tarjota sitä sille yhdelle lehdelle jonka saatoin edes harkitsevan tällaisen julkaisemista.

Lähetin Imageen sähköpostia aamulla, sain innostuneen vastauksen iltapäivällä.

Valmis juttu on luettavissa tänään ilmestyneestä numerosta.

Työpäiväkirjan muokkaaminen julkiseksi artikkeliksi oli haastava, kiinnostava ja raskaskin prosessi. Oli yllättävän haikeaa ja paikoin jopa kivuliasta käydä koko kirjan kirjoittamisen prosessi uudestaan ja uudestaan läpi, ja uskon sen omalta osaltaan vaikuttaneen siihen herkkyyteen minkä vallassa elo-syyskuussa olin, hidastavan kirjasta irti päästämistä.

Syyskuun viimeisellä viikolla otimme juttuun kuvat A-lehtien studiolla. Nerokas kuvaaja Konsta Leppänen ja koko Imagen porukka teki pitkästä päivästä kiehtovan, hullun ja hauskan.

Jutusta tuli omasta mielestäni kaiken kaikkiaan hyvä, mutta suoraan sanottuna jännitän sen vastaanottoa aikalailla. Olisi hurjan kiva kuulla mitä siitä ajattelette, jos sen luette.

 

2 kommenttia artikkeliin ”IMAGE

  1. No moi!
   Kiitos kiitos kommentista ja hienosta arviosta, mikä ilo!

   Ja niin, viime vuosi oli täynnä upeita kirjoja. Itsellenihän kävi niin että viime vuoden pidetyimmät (siis tässä blogistaniassa ja muutenkin) jäivät etäisiksi (Jalosen Kirkkautta lukuunottamatta), koska makuasiotahan nämä vain ovat.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s