syys

 

Syyskuun kolmas. Vauva on puolivuotias.

Ihmiset puhuvat yhä kesästä.

En muista kesästä paljoakaan. Ja se mitä muistan ei sovi yhteen kaikkien niiden hehkuvien, tyynien, lempeiden, rajattomien kuvien ja muistojen kanssa. Kesä oli ihan hyvä, se on totta, mutta täysi, typertynyt.

Kävin kerran festareilla, kerran Pihlajasaaressa, kerran… no, jossain ihan varmasti. Viidessä vuodessa sen ehti unohtaa, vauvuuden kaikenkattavuuden. Vaikka olisi mutkaton vauva, nukkuva ja syövä. Niin paljon muuttuu. Kunnes taas jossain vaiheessa palautuu, muttei samanlaisena, ei koskaan enää.

 

Eilen illalla kävin yksin Huvila-teltalla. Rakastan käydä keikoilla yksin ja rakastan Huvila-telttaa. Oli sillä tavalla lämmin, pehmeänkirkas ilta kuin vain tähän aikaan vuodesta voi olla. Ostin siiderin, otin tutun paikan ylimmältä tasolta, laskin laukun tutulle siniselle lautalattialle.

En ennen eilistä tiennyt kuka on Wallis Bird. Nyt tiedän. Enkä unohda.

Miten sen selittäisi?

Olla yksin tunnin ajan, keskellä ihmisiä ja musiikkia, olla puhumatta kenellekään, sujahtaa jonkun toisen riemuun, ottaa se vastaan, miten kertakaikkisen mahtavaa se on. Ei tarvitse selittää, ei kuvailla, ei arvioida. Enemmänkin pakahtua siitä että on heitä jotka tekevät kyselemättä, koska haluavat ja osaavat, ovat niin selkeästi laatikon ulkopuolella. Syntyy halu pystyä siihen itsekin, uskaltaa. Kai sitä voisi kutsua myös inspiraatioksi.

Hän sanoi ettei enää jaksa käyttää aikaa sen miettimiseen että kuinka suosittu hän on, kuinka paljon rahaa hänellä on, mitä hänelle ylipäätään on,

I just want to be happy and travel and play.

Joskus tuollainen vapaus saattaa ärsyttää. Mutta ei eilen. Nyökyttelin vain, hymyilin, vähän itketti, niin usein on kysymys perusasioista, pienistä, selkeistä.

Kaikki oli niin hyvin.

Puhelin soi. Vauva ei suostunut syömään tuttipullosta. Ensimmäistä kertaa ikinä. Hyppäsin taksiin ja tulin kotiin. Vauva söi ja nukahti. En jaksanut jäädä murehtimaan asiaa. En vieläkään murehdi.

Vauva on puolivuotias. Olemme jo niin pitkällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s