Sivulauseita

FullSizeRender

He puhuvat sateista mutta minä muistan auringon, se hehkui saaristossa ja puutarhoissa, kimmelsi meren pinnalla ja havisevien oksien lomasta, me uimme, keinuimme, juoksimme ja nauroimme, tyttö ja minä, annoimme päivien kulua, ei ollut kiire,

enkä minä kirjoittanut sanaakaan,

mutta matkalla mietin miten tämän lopulta aloittaisin.

 

Sitä edellistä minä kirjoitin niin kauan, kirjotin kirjoista ja elokuvista, kirjoittamisesta ja äitiydestä, muustakin, mistä lie, se oli tärkeää, minulle ainakin, mutta silti, liian usein jätin jotain sanomatta, olin varovainen, en oikeastaan edes tiedä miksi, nyt minä voisin tehdä tämän toisin,

koska jo monena päivänä olen ajatellut lausetta yhdestä lempikirjastani,

Viimeiseen hengenvetoon, Lukas sanoi. Oli syyskuu ja kaikki tärkeä on tapahtunut minulle aina syyskuussa,

ei minun tarvitse pelätä tai suojella, kyllä se kantaa jos on kantaakseen.

 

 

 

Niin kuin kirjanikin, juuri ilmestynyt, se mitä kirjoitin yli kaksi vuotta, mielessäni rakensin melkein kymmenen. Nyt se on tuolla, jossain, ehkä jo hyllyissä ja yöpöydillä, laukuissa ja penkeillä, luettuna, lukemattomana, odottamassa.

Siitäkin minä kirjoitin paljon, vaiheista ja kausista, toivosta ja kauhusta, hetkistä jolloin tiesin tasan tarkkaan mitä miksi ja milloin, ja niistä toisista, surkeista. Muistatteko? Tai niin, onkohan siellä edes ketään?

Olisipa. Koska olen kaivannut teitä.

 

Jos olet, niin kerro, saatat saada kirjani itsellesi

eikä minun tarvitse enää miettiä miten tämä alkaa,

vain sitä että miten tällä sivustolla kaikki toimii, vielä vähän niin ja näin, nämä asiat eivät ole kovin helppoja, ainakaan minulle, mutta en vain enää malttanut odottaa, koska vihdoin on syyskuu, kuukausista rakkain, opettelen matkalla,

jos tulet mukaan olen onnellinen.

 

62 kommenttia artikkeliin ”Sivulauseita

 1. Täällä ollaan! Olen niiiiin onnellinen että blogi jatkuu, kun luen sun sanoja muistan aina, mikä elämässä on hyvää ja tärkeää ja oikein. Anne Swärdiä en ole lukenut mutta syyskuu on hyvä kuu, ehkä voisi yrittää olla pelkäämättä ja suojelematta ja uskoa että se kantaa jos on kantaakseen. Onnea uudesta sivusta, ja hienoa olla mukana!

  Tykkää

 2. Voi, täällä ollaan!
  Tietty.
  Tuli ihan kylmät väreet kun tätä tekstiä luin.
  Ihanaa, että perustit tämän sivun. Ja hienolta näyttää layoutit sun muut. Tästä se lähtee! ❤

  Tykkää

 3. Niin kauan kuin sinä kirjoitat, minä jatkan lukemista. Edelliset teoksesi ovat rivissä kirjahyllyssäni, sinne tulee tämä uusinkin, tätä tai jotain muuta kautta. Sanojasi odottaen.

  Tykkää

 4. Ihanaa! Tyttöystävälle jo valitin kyllästymiseen asti, että lempikirjoittajani (vuosien ja vuosien ajan) lopetti blogin enkä tiedä mitä nyt. En ole koskaan ollut ahkera kommentoija mutta nyt ajattelin, että pitää, koska ”vasta menettäessä ymmärtää menetetyn arvon”. Paras uutinen hetkeen, kirjastokappale Vieraistakin odottaa jo huomista aamukahvihetkeä.

  Tykkää

 5. Syyskuu, valon ja pimeyden täydellinen tasapaino. Sitä kaipaa vain pannullisen kahvia ja kauniita lauseita. Kiitos jälkimmäisistä.

  Tykkää

 6. Olen niin onnellinen blogin jatkumisesta. Aiempaan en kommentoinut, luin vain. Ja teksti soi ja resonoi. Hyviä tuulia ja onnea kirjasta, en malta odottaa että pääsen sen pariin!

  Tykkää

 7. Ihana Helmi ruotsin tunnilta! Täällä minäkin olen, kaukana mutta lähellä. Kaikki sun kirjat olen tuonut tänne New Yorkin kotiin, koska ne on niin tärkeitä.
  ❤ Anna ruotsin tunnilta.

  Liked by 1 henkilö

 8. Täällä ollaan! Olinkin juuri tämän viikon aikana kurkkaillut, olisiko vanhan osoitteen puolella jotain tietoa uudesta osoitteesta. Ihanaa, että päätit jatkaa blogin kirjoittamista! Olet yhtään liioittelematta suomalainen suosikkibloggajani, kirjoitat juuri täsmälleen niistä asioista, joista haluan lukea. Kirjoista, tv-sarjoista, elokuvista, yhteiskunnasta… Ja nyt muuten vasta huomioin, miltä tämä sivusto näyttää. Tosi kaunis!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s