better things

 

Nelikymppinen nainen, yksinhuoltajaäiti, hänen kolme tytärtään ja kaksi ystäväänsä katsovat televisiota. Nainen on näyttelijä. Kun hänen kasvonsa ilmestyvät ruutuun hän hihkaisee mutta vanhin tytär on jo ehtinyt vaihtaa kanavaa. Nainen kuittaa hetken ensin huumorilla, mutta pian tunteet nousevat pintaan, ja lähes silmänräpäyksessä ollaan jo tilanteessa, jossa hän haluaa leikkiä omia hautajaisiaan, jotta lapset voisivat lopultakin, hänen ruumiinsa äärellä sanoa ääneen, että kunnioittavat häntä ja hänen työtään, kertoa että rakastivat ja välittivät.

Voin niin kuvitella itseni tuohon äidin paikalle.

Väsyneenä, turhautuneena, tunteellisena. Enkä minä ole edes yksinhuoltaja. Enkä näyttelijä. Ja minulla on vain yksi lapsi.

Mutta sellaista se välillä on, elämä. Hetkessä parasta ja toisessa ihan paskaa, ja niiden välissä vaikka mitä, eikä kaikkia tilanteita, tunteita ja ajatuksia voi tai tarvitse selittää tai perustella.

 

HBO:n Better Things on aivan mielettömän hyvä sarja. Sen ensimmäinen kausi oli varma ja sujuva, mutta tämä toinen kausi jo loistava.

Ihanan Pamela Adlonin esittämä Sam on itsevarma, hauska ja fiksu nainen, jolla on kolme mahtavaa tytärtä, iso talo ja ystäviä, joka tietää kuka on ja mitä haluaa, mutta silti hänen(kin) eämänsä on välillä pelkkää itkua ja sotkua. On naapurissa asuva vanha äiti, on taloudellisia haasteita, on hiipuvia haaveita, on miehiä, on ristiriitaisia tunteita (todella paljon tunteita) ja muistoja.

 

On hetkiä kun kaikki tuntuu loksahtavan paikoilleen eikä silti tiedä mitä sanoa tai tehdä, kun onni pelottaa kaikista eniten.

Hetkiä kun ei haluaisi eikä jaksaisi olla äiti mutta lapset täyttävät olemassaolon jokaista solua myöten.

Hetkiä kun kesken juhlien käy pissalla ja siinä pöntöllä istuessa tuntuu siltä ettei mitenkään pysty nousemaan ylös ja palaamaan juhliin.

 

Tässä sarjassa on niin paljon hyvää, fiksua ja ihanaa ja se on niin tulvillaan rakkautta joka ei ole mustavalkoista, arkea jonka tunnistaa ja tunnelmaa jossa on huonoinakin hetkinä hyvä olla, etten oikein tiedä miten sen voisi tehdä paremmin.

Elämä kun voi olla kaunista, hauskaa ja kamalaa sikinsokin ja yhtä aikaa, eikä sen keskellä voi kuin tehdä parhaansa, tai Samin sanoin ”I’m just gonna do it ’till I can’t do it.”

Katsokaa siis, ja ihastukaa.

 

 

10 kommenttia artikkeliin ”better things

  1. Ehdottomasti! Kyseinen jakso ja kohtaus oli ihan kultaa, ehdin 24 minuutin jakson aikana itkeä vuolaasti ja nauraa ihan kippurassa, ja monta kertaa.

   (Mutta siis ihmeellistä myös, että sulla ei ole. Kiinnostavaakin.)

   Tykkää

   1. Hehee! Ehkä suojelen itseäni, koska pelkään että se kiehtovien sarjojen paljous imaisisi mut syövereihinsä. (Ja mitä sitten tapahtuisi? Ehkä tosiaan kannattaisi harkita.) Olen Yle Areenan suurkuluttaja. Se on turvallisen rajattu. Lisäksi en ole tähän mennessä osannut päättää, Netflix vai HBO, koska molempiahan ei nähtävästi voi. Tällainen pieni katsaus suoratoistopalvelukäyttäytymiseeni maanantai-illan iloksi! Mutta joo, sanottakoon vielä, että joskus pieni paitsi jäämisen tunne häivähtää, kun ihmisiltä, esim. sulta, tulee houkuttavia sarjavinkkejä!

    Tykkää

   2. Tottakai voi, tai siis meillä ainakin on molemmat, yllätys 🙂 Mutta kyllä mä ensi alkuun sanoisin että HBO. Ja siis se syövereihin katoaminenhan on just parasta, ja sitten se kyllä siitä tasaantuu. Mun mielestä Areena on vähän nihkeä, ja myös epäselvä, ja ärsyttää että ”sinulla on 17 tuntia aikaa katsoa tämä”, eikä siellä ole enää edes Poirotteja.

    Tykkää

 1. EIKÖ!!!!!! Mä yritän sanoa tästä jotain mutta en osaa…vitsit, sun on pakko nähdä myös se Louie-sarja, koska siinä on paljon samaa (yllättäen, koska on samat tekijät).

  Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: 2017 – Helmi Kekkonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s